Test 0 varer  i handlekurven
Frakt: kr 0,- Totalt: kr 0,- inkl. MVARadiostyrt båt - Viktig informasjon

Skrevet av: Elefun2


For at du skal få mest mulig glede av din radiostyrte båt over tid er det viktig at du følger følgende råd. Det kan kanskje virke som mye å tenke på, men vær nøye fra starten, så bygger du deg opp gode rutiner, og etterhvert gjør du det automatisk. Godt vedlikehold gir båten lengre levetid!Bruk båten kun i ferskvann

Alle RC-båter er beregnet for bruk i ferskvann, og skal derfor ikke brukes i saltvann. Det er flere årsaker til at saltvann er skadelig for din båt.
- Ødelegger elektronikken
Saltvann er mer strømledende enn ferskvann. Kommer det fukt inn i elektronikken, elektromotorer eller regulator kan dette kortslutte. Sjansen er mye større for at dette blir permanent ødelagt om fukten skyldes saltvann, og ikke ferskvann.
- Tetter kjølesystemet
Saltvann blir liggende igjen i slangene og vil danne saltkorn når vannet tørker opp. Disse kornene kan gjøre filtre og ledningene tette, eller redusere gjennomstrømning. Dette kan over tid føre til regulator- eller motorhavari.
- Irr, rust, korrosjon
Metaller trives dårlig med saltvann. Saltvann sammen med fukt fører fort til irr, rust og korrosjon på metalldelene i båtmodellen din.


Tetting og lufting

Også ferskvann kan være skadelig, spesielt for elektronikken. Vi anbefaler derfor at man benytter tape for å tette lokk og åpninger i båten. Dette hindrer vann i å trenge inn under kjøring, og det hindrer båten i å synke hvis den går rundt. Husk å åpne og lufte godt etter bruk. Noe fukt trenger alltid inn, og denne bør tørkes bort fortest mulig i varme, tørre omgivelser.


Etterstramming

Motor og bølger skaper små vibrasjoner som kan få skruer til å skru seg ut på egenhånd. Ved bruk første gang anbefaler vi å benytte gjengelås(locktite/threadlock) og etterstramme alle skruer. Vi anbefaler også å etterstramme etter kjøring.


Smøring

Smøring er viktig og bør utføres jevnlig. Vær spesielt nøye med smøring av fleksaksel. Blir denne for trå vil det skape unødvendig motstand og motor/regulator kan ødelegges grunnet overbelastning.
Elefun2 - 05.06.2012 08:59:12


Motta tilbud og nyheter først!
Meld meg på

Betal etter varen er mottatt med Klarna VISA mastercard Møt oss på Facebook   Bankenes Betalings Sentral   Posten   Bankenes Betalings Sentral   Få pakken tilsendt med postnord  
     Hovedsiden      Om oss      Kontakt oss      Nettbutikken      Kjøpsvilkår      Personvern
Elefun AS © 2003 - 2022